Conchiglioni (muszle) nadziewane ricottą i łososiem

Julianna
Obiad
14.02.2017 12:59
Conchiglioni (muszle) nadziewane ricottą i łososiem

Polecam również przepisy na inne dania z makaronem250g sera ricotta100g fety120g łososia wędzonego na gorąco100g zielonego groszku (może być mrożony)kawałek pora (ok 5cm)szczypta tymiankupół łyżeczki startej skórki cytrynypieprz30szt. conchiglioni (makaron w kształcie dużych muszli)oliwa2 łyżki tartego parmezanuMakaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą. Muszle nadziać masą serowo-łososiową, poukładać w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym, posypać parmezanem. Łososia podzielić widelcem na mniejsze kawałki, dodać do serka razem z porem i groszkiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://obiadgotowy.blogspot.com/2017/02/conchiglioni-muszle-nadziewane-ricotta.html