Frittata

Magdalena
Śniadania
20.01.2020 11:03
Frittata

😉 Składniki Porcja dla 2 osób - jajka, 4 szt. - mleko, 2 łyżki - szynka (wędliny), 100 g - posiekany szczypiorek, 1 łyżka - szpinak świeży baby, 100 g - czosnek, 1 ząbek - oliwki czarne, 30 g - groszek zielony z puszki, 30 g - papryka czerwona, 30 g - ser feta, 60 g - ser mozzarella tarty, 1 łyżka - masło, 0,5 łyżki - papryka ostra w proszku, 0,5 łyżeczki - sól i pieprz Wykonanie - Piekarnik nagrzać do 180 st C - Jajka z mlekiem roztrzepać w misce, doprawić solą i pieprzem, dodać pokrojony szczypior, oliwki, groszek i pokrojoną w kostkę wędlinę. - Na małej patelni delikatnie podsmażyć na maśle drobno pokrojony czosnek, dodać szpinak i mieszając smażyć ok 2-3 min. - Na patelni, na której będziemy przygotować frittatę podsmażany pokrojoną paprykę, następnie wlewamy masę jajeczną i smażymy na małym ogniu przez ok 2 min. - Po tym czasie wykładamy pokrojoną w drobną kostkę fetę, posypujemy mozzarellą i papryką w proszku. Do przygotowania dobrej frittaty niezbędna jest patelnia z odpinaną rączką, w której można zapiekać w piekarniku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/frittata/