Składniki filet z kurczaka (ok. 45 dag) przyprawa do kurczaka przyprawa gyros ostra papryka w proszku olej, 3 łyżki cebula, 2 średniej wielkości świeża lub mrożona fasolka szparagowa, 50 dag 3 ząbki czosnku natka sól, pieprz (ziołowy) Przygotowanie Filet z kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę, obsypać przyprawą do kurczaka, przyprawą gyros i ostrą papryką w proszku (danie powinno być dość pikantne). Następnie osączyć z wody i dodać do kurczaka razem z drobno pokrojonym czosnkiem. Smacznego Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Fasolkę szparagową ugotować na parze lub wrzucić do wrzącej wody i ugotować al dente.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://imadzik.pl/kurczak-na-ostro-z-fasolka-szparagowa/