Przekonajcie się jak znacząca jest różnica w smaku 😉 Składniki podwójna pierś kurczaka, 1 szt. pieczarki, 4-5 szt startych na grubych oczkach bułka czerstwa namoczona w mleku, 1 szt. cebula, 1 szt. czosnek, 1 ząbek jajko, 1 szt. natka pietruszki, garść pokrojonej mix przypraw: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra lub chilli, majeranek – wymieszać po ok 1 łyżeczce każdej przyprawy (ewentualnie Przyprawa do mięsa mielonego) olej rzepakowy, do smażenia bułka tarta, do panierowania Wykonanie Pierś kurczaka myjemy, suszymy i kroimy w drobnego kawałki. Formujemy kotlety (jeśli masa się klei moczymy ręce w zimnej wodzie) i panierujemy w bułce tartej. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉