Składniki Porcja dla 4-5 osób makaron Spaghetti, ok 100 g na osobę mięso mielone, 500 g (u mnie wołowo-wieprzowe) cebula, 1 szt. czosnek, 1-2 ząbki marchewka, 1 szt. pomidory krojone, 1 puszka bulion, 250 ml przecier pomidorowy, 3-4 łyżki oregano, 2 łyżeczki sól i pieprz, do smaku olej, do smażenia (ok 2 łyżek) mozzarella lub parmezan tarty, do posypania cukier (opcjonalnie), do smaku Wykonanie Cebulę, czosnek i marchew obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Odcedzamy – nie przelewam makaronu zimną wodą, wtedy lepiej otuli go sosik 😉 *więcej ciekawostek nt. gotowania i podawania makaronu znajdziecie TUTAJ Istnieją dwie szkoły podania makaronu, ja zdecydowanie preferuję tę 2: 1. porcje makaronu wykładamy na talerzach, polewamy sosem i posypujemy serem 2. ugotowany, lekko odsączony makaron przekładamy do gotowego sosu, całość mieszamy, przekładamy porcje na talerze i posypujemy serem. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Do przesmażonego mięsa dodajemy pomidory z puszki (razem z sosem) i chwilę razem smażymy. W wysokiej patelni lub garnku podgrzewamy olej i podsmażamy w/w składniki.