Składniki pieczarki, 500 g mięso mielone, 500 g ( u mnie z szynki) cebula, 2 szt. czosnek, 2 ząbki bułka kajzerka, 1 szt. mleko lub woda, do namoczenia bułki jajko, 1 szt. musztarda, 1 łyżeczka przyprawa do mięsa mielonego, 2 łyżki sól, pieprz tymianek, 1 łyżeczka masło, do smażenia olej Wykonanie Bułkę moczymy w mleku (lub wodzie), odstawiamy. Na ciepło świetna jako danie obiadowe, na zimno jako przekąska imprezowa lub wędlina kanapkowa. Jedną cebulę szklimy na 2 łyżkach masła razem z pieczarkami, do czasu całkowitego odparowania wody. Do miski wrzucamy mięso mielone, jajko, odciśniętą bułkę, podsmażoną na maśle drugą cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość zwijamy wzdłuż dłuższego boku w rulon razem z folią, którą ściągamy do tyłu i zwijamy dalej. Smacznego 🙂 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Po tym czasie rozrywamy folię i pieczemy jeszcze ok 5- 10 minut, żeby rolada uzyskała złoty kolor. Pozostawiamy ok 2 cm odstępy na brzegach.