Układamy na nim wzdłuż, w odstępach parówki (w całości) i wycinamy nożem prostokąty wokół każdej parówki, żebyśmy mogli je swobodnie zawinąć w ciasto. Pieczemy ok 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do 200 st. C Mini hot dogi smakują wyśmienicie na ciepło jak i na zimno. Zdejmujemy parówki, każdy prostokąt ciasta smarujemy lekko keczupem, kładziemy na nim parówkę i dość ściśle zawijamy w rulon. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Składniki ciasto francuskie, 1 op. parówki cienkie (ulubione), 6 szt. keczup jajko, 1 szt. czarnuszka (opcjonalnie)
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://imadzik.pl/mini-hot-dogi-z-ciasta-francuskiego-szybka-przekaska/