Zupa warzywna z mięsem mielonym na bogato

Martyna
Zupy
19.01.2020 18:43
Zupa warzywna z mięsem mielonym na bogato

Składniki na 4-6 porcji: – 1l bulionu warzywnego (lub 1l wody + 1 czubata łyżka koncentratu bulionu warzywnego) – 500g mielonej wołowiny – 400g pomidorów krojonych (z puszki) – 200g pieczarek – 8-10 brukselek – 2 czerwone papryki – 2 łodygi selera naciowego – 1 duża marchew – 1/4 selera – 1 czerwona cebula – pół pęczka natki pietruszki – 3 ząbki czosnku – 2 łyżki oliwy – 1 łyżka koncentratu pomidorowego – 2 liście laurowe – 1 łyżeczka suszonego oregano – szczypta chili – sól, pieprz Cebulę i papryki kroimy w kostkę, pieczarki w cienkie plasterki. Osobiście zawsze zastanawiam się prawie nad każdą rzeczą, którą mam zamiar włożyć do sklepowego koszyka – czy przyda mi się? Obserwując zakupy ludzi w soboty czy przed świętami, często zastanawiam się, co robią z TAK DUŻĄ ilością jedzenia. Brukselkę obieramy z zewnętrznych listków i wycinamy głąb, a następnie kroimy ją na połówki lub ćwiartki. Gotujemy na małym ogniu przez 20 minut, a następnie wkładamy podpieczone warzywa oraz posiekaną natkę pietruszki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 30 minut, w połowie czasu mieszając warzywa. W dużym garnku rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy, dodajemy czosnek, pokrojone warzywa i mięso. Dzięki temu nie wyrzucam jedzenia, nic się nie marnuje i przy okazji oszczędzam pieniądze. W tym czasie czosnek posiekać, seler, seler naciowy i marchew pokroić w drobną kostkę. Przeraża mnie ten widok i sama myśl, co później dzieje się z nadmiarem tej żywności.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/zupa-warzywna-z-miesem-mielonym-na-bogato/