Migdałowe Ciasteczka Na Białkach

Iwona
Desery
18.01.2020 17:51
Migdałowe Ciasteczka Na Białkach

ale w smaku już nie. Wypróbujcie przepis zwłaszcza że w czasie karnawału często zostają białka jaj np. po pączkach czy faworkach ;) Składniki na około 15 ciasteczek: Wszystko zależy jakich migdałów użyjemy czy grubo tartych czy mielonych na mączkę, ja użyłam pół na pół i takie oto ciasteczka powstały, z wyglądu jak kokosanki ;) ale w smaku już nie. Nie są to do końca takie amaretti jakie bym chciała dlatego są ala ale i tak są pyszne i wciągające ;) Wszystko zależy jakich migdałów użyjemy czy grubo tartych czy mielonych na mączkę, ja użyłam pół na pół i takie oto ciasteczka powstały, z wyglądu jak kokosanki ;) Wypróbujcie przepis zwłaszcza że w czasie karnawału często zostają białka jaj np. po pączkach czy faworkach ;) Składniki na około 15 ciasteczek: - 2 białka - 1/3 szkl cukru pudru (30 g ) - 125 g tartych migdałów (grubo mielonych) - kilka kropel esencji migdałowej 1. Białka ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i jeszcze króciutko ubijamy. 3. Następie wykładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia porcje ciasta formując ciasteczka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2020/01/migdaowe-ciasteczka-na-biakach-ala.html