Pstrąg smażony z masłem i koperkiem

Magdalena
Obiad
18.01.2020 19:36
Pstrąg smażony z masłem i koperkiem

Propozycja podania: * z sałatą z winegretem * z pieczonymi ziemniakami * z frytkami warzywnymi Smacznego 🙂 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Składniki Porcja dla 2 osób pstrąg tęczowy patroszony, 2 szt. cytryna i limonka, po 2-3 plastry pieprz cytrynowy, do smaku sól morska, do smaku świeży rozmaryn, 1 gałązka masło, ok 5-6 łyżek koperek świeży, 0,5 pęczku olej, do smażenia mąka, do oprószenia ryb Wykonanie Do wewnątrz każdej porcji wkładamy pokrojone na mniejsze kawałki masło oraz sporo pokrojonego koperku (dobrze jest to zrobić wcześniej, żeby ryba miała chwilkę na przegryzienie się). Pod koniec smażenia na wierzch każdej ryby wykładamy po łyżce masła i smażymy jeszcze do momentu aż się roztopi. Delikatny, chrupiący i cudownie pachnący pstrąg z dodatkiem koperku, masła i cytryn to doskonała propozycja na lekki, zdrowy obiad.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/pstrag-smazony-z-maslem-i-koperkiem/