Karkówka pieczona z czerwoną kapustą – obiadowy HIT

Magdalena
Obiad
17.01.2020 19:41
Karkówka pieczona z czerwoną kapustą – obiadowy HIT

Kilka minut przygotowań i robi się praktycznie samo 😉 Składniki karkówka, ok 1,5 kg kapusta czerwona, 1 mała główka przyprawa do mięsa wieprzowego, 3-4 łyżki lub ulubione przyprawy vegeta domowa – przepis TUTAJ lub kupna majonez domowy – przepis TUTAJ lub kupny, 250 g Wykonanie Mięso dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na plastry grubości ok 1,5 cm. Karkówka w połączeniu z pieczoną czerwoną kapustą to rozpływające się w ustach łatwe w wykonaniu danie, które skradło serca naszej rodziny i przyjaciół. Z kapusty zdejmujemy brzydkie wierzchnie liście, myjemy, osuszamy i kroimy na plastry grubości ok 1,5 cm. W naczyniu żaroodpornym dość ciasno układany na przemian plaster karkówki z plastrem kapusty i tak do zapełnienia naczynia (zdjęcie poniżej).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/karkowka-pieczona-z-czerwona-kapusta-obiadowy-hit/