natka musztarda, 3 łyżki jajko, 1 szt. sól, pieprz przyprawa do mięsa wieprzowego liść laurowy, 2 szt. ziele angielskie, 3 kulki pieprz kulki, 5 kulek bułka tarta, 2-3 łyżki olej, do smażenia Wykonanie Mięso przekładamy do miski. Składniki mięso mielone, 0,5 kg (wołowe lub wieprzowo-wołowe) boczek, kilka plasterków ogórek konserwowy, 2 szt. papryka czerwona, 1 szt. cebula, 1 szt. Następnie podlewamy gorącą wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz kulki i dusimy na małym ogniu ok 10 minut. Smacznego 🙂 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Praktycznie niczym się nie różnią od tradycyjnych zrazów, nawet pokusiłabym się o opinię, że są ciut lepsze 😉 * Tak przygotowane roladki obsmażamy na rozgrzanym oleju dość mocno z każdej strony. Na przygotowanym wcześniej mięsie układamy po plasterku boczku, ogórka, paprykę, cebulę i pokrojoną natkę.