mała czosnek, 2 ząbki natka pietruszki, 1 pęczek papryka słodka, 2 łyżeczki papryka ostra, 1 łyżeczka majeranek, 1 łyżka ulubione przyprawy lub gotowa przyprawa do mięsa mielonego, 2 łyżki sól i pieprz, do smaku sznurek wędliniarski, do obwiązania rolady Wykonanie Schab przekrawamy w poprzek, tak aby po rozłożeniu powstał duży płat mięsa, uważamy żeby nie przeciąć do końca. Składniki schab bez kości, ok 1 kg mięso mielone, ok 30-40 dag ser żółty, 3-4 plastry papryka czerwona, 0,5 szt. cebula czerwona, 1 szt. Gotową roladę zawijamy w folię aluminiową (informację jak jej używać znajdziecie tutaj) Roladę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 20 min. Mięso mielone przekładamy do miski, przyprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami lub gotową przyprawą do mięsa mielonego, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie wyrabiamy. Świetnie smakuje podana na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno w formie przekąski. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉