Schab duszony w sosie własnym

Magdalena
Obiad
17.01.2020 20:29
Schab duszony w sosie własnym

Składniki Porcja dla 2 osób 2-4 plastry schabu, grubość ok 1,5 cm grzyby suszone, 2-3 szt. cebula, 1 szt. czosnek, 2 ząbki ziele angielskie, 3 kulki liść laurowy, 2 szt. pieprz czarny, 5 kulek lubczyk lub magi, do smaku sól i pieprz, do smaku śmietana do zup i sosów, ok 50 ml mąka, do oprószenia olej, do smażenia Wykonanie Grzyby namoczyć (najlepiej na noc) w ok 150-200 ml ciepłej wody. Namoczone grzyby (jeśli są w całości kroimy w mniejsze kawałki) wrzucamy do mięsa i zalewamy wodą, w której się moczyły. Jeśli wciąż jest za rzadki wyjmujemy mięso, mąkę mieszamy z niewielką ilością wody i śmietany, wlewamy do sosu i dokładnie mieszamy. Smacznego 😉 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Schab duszony w sosie własnym z dodatkiem aromatycznych przypraw i suszonego grzyba to propozycja na smaczny tradycyjny obiad. Cebulę kroimy w piórka, c zosnek w plastry i dodajemy do patelni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/schab-duszony-w-sosie-wlasnym/