Ananaski w cieście francuskim

Magdalena
Ciasta
17.01.2020 20:09
Ananaski w cieście francuskim

Składniki Porcja na 8 sztuk ciasto francuskie, 1 op. ananasy w plastrach, 1 puszka dżem lub marmolada, do środka każdego ananasa po ok 1 łyżeczce cukier puder, do posypania Wykonanie Ciasto francuskie rozwijamy i wycinamy kółka ( troszkę większe od plastrów ananasa) – wycinałam szeroką szklanką sprawdzi się też miseczka lub zwykły nóż Kółka z ciasta nakłuwamy widelcem i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Na środku każdego krążka układamy ananasa, zewnętrzne brzegi ciasta zawijajmy lekko do góry i do środka każdego ananasa nakładamy po ok 1 łyżeczce dżemu lub marmolady. Szybkie w przygotowaniu, smaczne i bardzo efektowne ananasy w krążkach z ciasta francuskiego. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/ananaski-w-ciescie-francuskim/