Porcja na ok 24 muffinki na muffinki mąka pszenna, 750 g (3 szklanki) proszek do pieczenia, 1 łyżka cynamon, 1 łyżka sól, szczypta cukier, 375 g (1,5 szklanki) najlepiej drobny do wypieków masło, 230 g jajka, 4 szt. duże ekstrakt z wanilii, 2 łyżeczki mleko, 1 i 1/4 szklanki na krem śmietana kremówka 36 %, 600 ml schłodzonej serek mascarpone, 250 g schłodzonego cukier puder, 4 łyżki ekstrakt z wanilii, 2 łyżeczki do dekoracji duże precelki oczy – białe m&m’sy, źrenice są kropeczką roztopionej czekolady noski – czerwone m&m’sy kilka kostek czekolady Wykonanie Muffinki: Mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól przesiewamy do dużej miski. sach robimy źrenice z kropki roztopionej w kąpieli wodnej czekolady, a noski z czerwonych m&m’sów. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy na kratce. Krem: Schłodzoną śmietankę kremówkę, serek mascarpone, cukier puder i wanilię miksujemy do powstania gęstego, sztywnego kremu. Precelki łamiemy na pół i robimy rogi, na białych m&m’ W misie miksera ucieramy masło z cukrem na jasną, puszystą masę. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Zabawne i mega pyszne muffinki z cynamonową nutką podane w formie reniferów Rudolfów.