Zupa gołąbkowa

Magdalena
Zupy
17.01.2020 20:25
Zupa gołąbkowa

Składniki Porcja dla 4-6 osób mięso mielone wieprzowe, 0,5 kg biała kapusta, 0,5 małej główki cebula, 1 szt. czosnek, 2 ząbki marchew, 1 szt. pietruszka korzeń, 1 szt. seler, 0,5 niedużego bulion, 2 l koncentrat pomidorowy, 190 g keczup pikantny, 2 łyżki ryż biały, 5 łyżek liść laurowy, 3 szt. ziele angielskie, 3-4 ziarna pieprz czarny kulki, 5 szt. sól i pieprz, do smaku papryka ostra, ok 0,5 łyżeczki bazylia, 1 łyżka kminek, 1 łyżeczka (opcjonalnie) pieprz cayenne, do smaku (opcjonalnie, żeby podkręcić ostry smak) olej, do smażenia Wykonanie Cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy w dużym garnku. Marchew, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do garnka, mieszamy i chwilkę razem smażymy. Po tym czasie do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy i keczup, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze chwilkę. Smacznego 😉 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/zupa-golabkowa/