Krewetki królewskie

Magdalena
Przekąski
05.02.2020 9:29
Krewetki królewskie

Składniki - krewetki królewskie mrożone (używam Black Tiger), 500 g - czosnek, 5-6 ząbków - sól, do smaku - tabasco, 4-5 kropli - białe wytrawne wino, 2-3 łyżki - koperek, 0,5 pęczka - oliwa z oliwek, do smażenia - masło, 2 łyżki - bagietka czosnkowa, 1 szt. Ekskluzywne danie, które sprawdziło się podczas wielu spotkań biznesowych, ważnych uroczystości ale… przetestowane również wielokrotnie na romantycznych kolacjach we dwoje – działa 😉 - Proponuję podać w naczyniu żaroodpornym, najlepiej na podgrzewaczu, z pieczywem czosnkowym, sałatą z sosem winegret. - Wrzucamy krewetki i czosnek – uwaga, żeby nie spalić czosnku – zgorzknieje! - Po kilku minutach podlewamy winem. Bon appétit Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/krewetki/