Składniki Porcja na 6 placków tortilli placki tortilli, 6 szt. mięso mielone, 500 g papryka czerwona, 0,5 szt. cebula, 1 szt. czosnek, 1-2 ząbki lub 1 łyżeczka w proszku fasola czerwona z puszki, 2-3 łyżki kukurydza konserwowa, 1 mała puszka pomidory krojone w puszce, 400 g (1 puszka) ser żółty tarty, ok 1 szklanki przecier pomidorowy, 1-2 łyżeczki przyprawa do potraw meksykańskich, 1-2 łyżki papryka słodka, 1 łyżeczka chilli, szczypta do smaku sól i pieprz do smaku olej, do smażenia Wykonanie Paprykę czerwoną, cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i lekko podsmażamy na oliwie. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Dodajemy mięso mielone i mieszamy rozdrabniając tak, aby nie było dużych gródek. Kiedy mięso jest już podsmażone, dodajemy pomidory z puszki. Zawijamy i chwilkę podgrzewamy na patelni grillowej z obu stron.