Pierogi ruskie

Magdalena
Obiad
17.01.2020 17:02
Pierogi ruskie

Składniki Porcja na ok 30 pierogów na ciasto mąka pszenna, ok.0,5 kg żółtko, 2 szt. bardzo ciepła woda, 1 szklanka sól, szczypta na farsz twaróg tłusty lub półtłusty, 250 g ugotowane ziemniaki, 500 g cebula, 1 szt. (duża) pieprz ziołowy mielony, 15 g (1 op.) sól do smaku Wykonanie Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Na każdy krążek z ciasta wykładamy łyżeczkę farszu, składamy na pół i sklejamy brzegi – można to robić palcami lub ugnieść brzegi widelcem. Do farszu – cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na patelni i odsączamy na sitku z nadmiaru tłuszczu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/pierogi-ruskie/