Kiszone rzodkiewki

Magdalena

Przetwory

17.01.2020 17:15

Kiszone rzodkiewki

(jeśli małe) wkładamy na przemiennie: – opcjonalnie liść porzeczki, maliny lub chrzanu – liść laurowy – ziele angielskie – czosnek – chrzan – koper – rzodkiewki Całość zalewamy wodą z solą, tak aby nic nie wystawało ponad powierzchnię wody. opcjonalnie: liść porzeczek, malin lub chrzanu) liść laurowy, 3 szt. ziele angielskie, 6 ziaren kolorowy pieprz, po kilka kulek woda, 1 l sól, 1 łyżka (najlepiej kamienna) + słoik/słoiki Wykonanie Wodę z solą zagotowujemy, następnie odstawiamy do wystygnięcia (mniej więcej do temperatury pokojowej). Składniki rzodkiewka, 2 pęczki czosnek, 3 ząbki chrzan, 3 małe kawałki korzenia koper, 3 małe gałązki Korzystając z możliwości dostępu do świeżych warzyw i owoców warto w sezonie letnim pomyśleć o zamknięciu ulubionych smaków w słoiczkach, aby móc cieszyć się nimi przez cały rok.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/kiszone-rzodkiewki/