Składniki Porcja dla 4-5 os. żeberka wieprzowe (w miarę chude), ok 1,5 kg kapusta kiszona, 0,5 kg jabłka, 2 szt. cebula, 3 szt. bulion, 1 l kminek, 1 łyżka ziarenek jałowiec, 5 ziarenek liść laurowy, 5 szt. ziele angielskie, 5 szt. pieprz czarny, 10 szt. sól i świeżo mielony pieprz, do smaku smalec, do smażenia Wykonanie Żeberka dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na kawałki – tak aby w każdym była kostka! Smacznego 😉 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Na patelni rozgrzewamy smalec i obsmażamy żeberka na złoty kolor z każdej strony . Przekładamy je do garnka, a patelnię z tłuszczem odstawiamy na bok, będziemy na nim smażyć pozostałe składniki.