Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki sosy rybnego 3 łyżki oleju z orzeszków ziemnych 4 ząbki czosnku 1 łyżka tymianku 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki orzeszków ziemnych niesolonych sól, pieprz Mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę. Kurczaka razem z orzechami wrzucamy na dużą, rozgrzaną patelnię i smażymy mieszając tak aby wszystkie kawałki mięsa ścięły się ze wszystkich stron. Mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w 1/4 szklanki zimnej wody, następnie wlewamy zawiesinę do gotującego się sosu cały czas energicznie mieszając.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2020/01/orzechowy-kurczak.html