Cieciorka z chorizo

Aneta
Obiad
15.01.2020 16:54
Cieciorka z chorizo

Ciecierzyca z chorizo w pomidorach / 2 porcje Składniki: 400 g całych pomidorów z puszki 400 g ciecierzycy ze słoika 140 g chorizo (użyłam łagodnego) 2 płaskie łyżeczki słodkiej, wędzonej papryki sól, pieprz do smaku około 1/3 szklanki wody Przygotowanie: Chorizo kroimy na półplasterki. Ciecierzyca z chorizo w pomidorach to danie, które dodaję do listy moich ulubionych zimowych smaków! Już dawno planowałam zrobić ten przepis, wreszcie udało się, a chorizo nadało temu daniu wyjątkowego smaku! Wkładamy do garnka, bez żadnego tłuszczu, bo ten wytopi się z chorizo. Gdy kiełbasa będzie już podsmażona, dodajemy pomidory z puszki, delikatnie rozdrabniamy widelcem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2020/01/ciecierzyca-z-chorizo-w-pomidorach.html