Wegański krem daktylowo-kakaowy

Agata
Desery
16.01.2020 8:28
Wegański krem daktylowo-kakaowy

Pycha, serdecznie Wam polecam! Wegański krem daktylowy Czas przygotowania: 10 minut + czas moczenia Składniki: 200 g daktyli 1 szklanka wrzątku 2 łyżeczki kakao szczypta kardamonu szczypta cynamonu Wykonanie: Daktyle wkładamy do miski, zalewamy je wrzątkiem. Gdyby się okazało, że krem jest za gęsty dolewamy nieco wody i ponownie blendujemy, aż do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. A jeśli jeszcze możemy je zrobić sami w domu i to z dosłownie trzech składników, to jest jeszcze większa radość. Powstanie nam pyszny krem, który możemy wykorzystać do posmarowania naleśników, do przełożenia ciasta, czy po prostu do chrupiących tostów. Krem możemy przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym słoiczku. Owoce przekładamy do blendera i wlewamy 3/4 wody, w której się moczyły.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2020/01/weganski-krem-daktylowo-kakaowy.html