Itd. Składniki: 2 garści rukoli 1 upieczony lub ugotowany burak pół czerwonej cebuli garść orzechów włoskich pół kostki sera feta paręnaście ziaren granata sok z połowy cytryny 1 łyżka octu balsamicznego 2 łyżki oliwy extra virgin sól pieprz (przepis na 2 porcje) Sałatka z burakiem i roszponką Sałatka z pieczonymi burakami i suszonymi pomidorami Dodajemy do niej pokrojonego w kostkę buraka, pokrojoną w półplasterki cebulę, poszatkowane orzechy, pokruszoną fetę i granat. Do zupy ugotowałam trochę za dużo buraków, więc jeden z nich wylądował w sałatce. Wszystko zalewamy oliwą, octem i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/salatka-z-rukola-burakami-granatem-i-feta/