Zapraszam po przepis, a tutaj znajdziecie Pieczona brukselka z cebulą i czosnkiem Składniki: 500 g brukselki 1 czerwona cebula 2 duże ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 1 łyżeczka tymianku sól pieprz 1 łyżeczka posiekanej natki do posypania Wykonanie: Tak jak obiecałam na blogu będą się teraz pojawiały zdecydowanie lżejsze dania i przepisy bazujące głównie na warzywach, czyli wracamy na post dr Dąbrowskiej. Dziś pojawia się pieczona brukselka z cebulą i czosnkiem, to pyszne urozmaicenie dla brukselki gotowanej na parze. Po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 180 stopni, zdejmujemy pokrywkę i pieczemy kolejne 10 minut, brukselka powinna się lekko przyrumienić. Przeprowadzamy ją z mężem zawsze na początku roku i ciągle staram się urozmaicać nasz jadłospis.