Składniki: Spód: 300 g ciasteczek digestive 100 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 250 g śmietanki 30% 200 g cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka herbaty matcha 2 łyżki żelatyny Wierzch: 80 g śmietanki 30% 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżeczka herbaty matcha Ciasteczka zmiel i wysyp na stolnicę. Śmietankę na wierzch wymieszaj z octem, a gdy zgęstnieje - rozsmaruj na serniku. Miksuj krótko z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i herbatą matcha. Gdy śmietanka z żelatyną będzie letnia, wlej ją do sera i szybko miksuj. Wstaw do lodówki na 1 godzinę. Po wyjęciu z piekarnika nakłuj podrośnięty spód widelcem, aby opadł. Wylej masę na ciasteczkowy spód i wyrównaj wierzch.