wody kilkanaście listków bazylii 1 łyżeczka cukru 1 niepełna łyżeczka soli świeżo mielony pieprz Mus z awokado 1/2 dojrzałego awokado 1 łyżeczka mascarpone 1/2 łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Cebulę, marchewkę i pietruszkę pokrój w większą kostkę, czosnek w plasterki. Krem podawaj z musem z awokado, skrop oliwą z oliwek. Składniki: (4 porcje) 800 g. obranych ze skórki dojrzałych pomidorów 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 100 g. Wrzuć pietruszkę, marchewkę, cebulę i czosnek, smaż na dużym ogniu około 4 minut, aż zaczną się przypalać. Dojrzałe awokado rozdrobnij dobrze widelcem, dodaj sok z cytryny i mascarpone. Do zupy dodaj listki bazylii i pieprz do smaku, gotuj jeszcze 5 minut.