Składniki jakie będą nam potrzebne: Naleśniki: – 2 szklanki mąki – 1 szklanka wody – 4 jajka – 2 szklanki mleka Nadzienie do krokietów: – 1 kg kapusty kiszonej – 1 duża cebula – 2 duże garście suszonych grzybów lub opakowanie pieczarek – sól, pieprz – olej – bułka tarta – jajko Grzyby zalewamy wodą i pozostawiamy je w wodzie na godzinę. Krokiety są bardzo popularne w naszym kraju i możemy je znaleźć w każdym sklepie, restauracji ale też możemy wykonać je sami. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i nalewamy odpowiednia ilość ciasta naleśnikowego i smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor. Zwinięte krokiety obtaczamy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock Krokiety z kapustą i grzybami. Ugotowane grzyby kroimy na kawałki, tak samo postępujemy z kiszoną kapustą. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na małej ilości oleju. Wszystkie składniki potrzebne do wykonania naleśników umieszczamy w misce i za pomocą miksera łączymy jej zawartość. Istnieje przekonanie, że grzyby nie mają żadnej wartości odżywczej, jednak jest to nie prawda, ponieważ zawierają sporo składników odżywczych. Są bardzo proste w przygotowaniu i smakują wyśmienicie. Krokiety są miękkie od wewnątrz i lekko chrupiące na zewnątrz. A następnie obtoczone w bułce tartej i usmażone. Cienkie duże naleśniki wypełnione farszem z kapusty i grzybów. Witaminy jakie znajdziemy w pieczarkach to: A, B1, B2, B3, B5, B12, C, D, E, kwas foliowy.