JOGURTOWE PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

Magdalena
Boże Narodzenie
23.12.2019 1:13
JOGURTOWE PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

Zalewamy wodą, zagotowujemy i gotujemy przez około 45 min. Kapustę odcedzamy, odciskamy z wody, a następnie siekamy na drobniejsze kawałki. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól oraz jogurt naturalny i zagniatamy ciasto do momentu aż będzie gładkie. Na końcu dodajemy posiekaną kapustę, majeranek i wlewamy 1/2 szklanki wody pozostałej po gotowaniu grzybów. Dodajemy pokrojone grzyby i smażymy razem około 8-10 min. Ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy na placek grubości 3 mm.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/12/jogurtowe-pierogi-z-kapusta-i-grzybami.html