Gotowe! Nuggetsy 500g piersi z kurczaka 2 jajka 100g panierki Panko 2 łyżki mąki 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej sól, pieprz olej do smażenia Kurczaka kroimy w paski i wrzucamy do miski. Smarujemy je rozkłóconym jajkiem, posypujemy pieprzem i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut lub do momentu, w którym ciasto nabierze złotego koloru. Gotowe! Mini caprese mozzarella w kulkach pomidorki cherry bazylia ocet balsamiczny (opcjonalnie) sól, pieprz Na wykałaczkę nadziewamy jedną kulkę mozzarelli oraz jeden pomidorek. Boczek w cieście francuskim 1 op. ciasta francuskiego 200g boczku wędzonego 1 jajko pieprz cytrynowy (opcjonalnie) Schłodzone ciasto francuskie kroimy w poprzek w paski o grubości ok. 1,5 cm. Tak przygotowane nuggetsy smażymy na rozgrzanym, głębokim tłuszczu przez kilka minut do momentu zrumienienia panierki. Maczamy w nich pojedyncze nuggetsy, które następnie obtaczamy w panierce. Boczek układamy na cieście, następnie skręcamy je w świderek. Nasze koreczki układamy na talerzu, następnie skrapiamy odrobiną octu balsamicznego (opcjonalnie) i posypujemy solą i pieprzem. Układamy je na papierowych ręcznikach by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.