Ciasto rozwałkować partiami na na blacie posypanym odrobiną mąki na dowolną grubość od 3 mm nawet do 1 cm. Przepis: - Mąka pszenna 500 g - Miód 3 łyżki - Masło 125 g - Cukier 150 g - Jajka 2 - Śmietana 18 % 2 łyżki - Kakao łyżka - Kawa rozpuszczalna 1/2 łyżeczki - Przyprawa do piernika 25 g - Soda 2 łyżeczki rozpuszczona w łyżce ciepłej wody - Cynamon 1/2 łyżeczki (opcjonalnie) Powstałą masę przełożyć od razu do miski, wsypać połowę mąki czyli 250 g i zmiksować. Możemy je zjeść bezpośrednio po upieczeniu lub przechowywać w pudełku lub słoiku bez długi czas. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok. 8 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2019/12/miekkie-pierniki-bez-lezakowania.html