Składniki: (porcja na ok.55 sztuk) (szklanka 250 ml) - Żółtka 2 - Masło 125 g - Mąka pszenna 1 i 1/2 szklanki - Cukier puder 1/3 szklanki - Cukier waniliowy łyżka - Olej łyżka - Proszek do pieczenia łyżeczka Przygotowanie: Masło wyjąć z lodówki ok 15 minut przed rozpoczęciem przygotowania ciasta. Ciastka jedliśmy przez cały tydzień i nie straciły na smaku oraz chrupkości. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez ok 10-12 minut. Nie stosuje papieru, ponieważ wtedy ciasteczka nie chcą się wyciskać. Wyciskam bezpośrednio na blaszkę do pieczenia wysmarowaną tłuszczem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2018/12/kruche-ciasteczka-wyciskane-przez.html