Składniki na 2 porcje: 150 g dowolnego makaronu 1 puszka czerwonej fasoli (400 g – 240 g po odsączeniu) 2 duże pomidory lub pomidory w puszce (300 g) 1 cebula 1 łyżka oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek pieprz, sól Wykonanie: Wartość odżywcza w 1 porcji: wartość energetyczna – 471 kcal białko – 23,1 g tłuszcze – 7,3 g węglowodany – 75,7 g Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu (aby przyspieszyć proces, wlej do garnka wrzącą wodę ugotowaną w czajniku). Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę (możesz dodać też przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smaczna-dieta.pl/makaron-z-czerwona-fasola-i-pomidorami/