Wigilijny karp w migdałach z sosem korzennym

Agnieszka
Przekąski
09.12.2019 13:05
Wigilijny karp w migdałach z sosem korzennym

Sos korzenny - 60 g masła klarowanego - 100 ml bulionu rybnego - 1 łyżeczka tartego świeżego imbiru - 2 łyżki soku z cytryny - 2 gwiazdki anyżu - szczypta cynamonu - 1 łyżeczka cukru trzcinowego - żółtko - sól i pieprz Filet z karpia dopraw od strony mięsa pieprzem, solą oraz sokiem z cytryny. - filet z karpia ze skórą - 50 g płatków migdałowych - sok z cytryny - 1 jajko - mąka - sól - biały pieprz - olej do smażenia Sos korzenny Na suchą patelnię dodaj cynamon i gwiazdki anyżu- delikatnie je podpraż, następnie dodaj masło, imbir, sok z cytryny, cukier trzcinowy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowygarnek.wordpress.com/2019/12/09/wigilijny-karp-w-migdalach-z-sosem-korzennym/