Są bardzo smaczne choć na razie moim faworytem nadal pozostają Śledzie z imbirem 4-5 filetów śledziowych 2 cebule 100g śliwek kalifornijskich 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka miodu 2-3 łyżki oleju do smażenia cebuli 3 goździki pół łyżeczki gorczycy czarny pieprz olej do zalania śledzi 2 cebule 100g śliwek kalifornijskich 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka miodu 2-3 łyżki oleju do smażenia cebuli 3 goździki pół łyżeczki gorczycy czarny pieprz olej do zalania śledzi śledzie pokroić na 3-4 cm kawałki. Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na oleju, dodać miód, koncentrat oraz śliwki oraz pieprz; wymieszać i ostudzić. Śledzie można zawinąć w roladkę ze śliwką w środku, ja pokroiłam je na kawałki... Jeśli śliwki są mocno wysuszone, przed pokrojeniem można zalać je gorącą wodą i pozostawić na ok 30 minut, następnie wodę zlać.