Z podanych składników upiekłam 12 bułeczek... ciasto: 2 szkl mąki 0,5 szkl ciepłego mleka 25g świeżych drożdży 1/3 szkl cukru 1 jajko 1 żółtko 50g miękkiego masła szczypta soli do posmarowania: 1 jajko roztrzepane z łyżką mleka nadzienie: 50 g roztopionego masła 10 g cynamonu 1/3 szkl cukru 1 łyżka cukru wanilinowego lukier: 1 łyżka śmietany ok 3/4 szkl cukru pudru . Po tym czasie wykładamy ciasto na oprószony mąką blat i rozwałkowujemy ciasto na prostokąt taki mniej więcej 20x30cm. Mąkę wsypujemy do miski; robimy dołek; wkruszamy drożdże, posypujemy łyżeczką cukru i zalewamy ciepłym mlekiem. Zawijamy ciasto i kroimy ma plastry o grubości ok 3cm. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok godzinę do wyrośnięcia. Smarujemy roztopionym masłem, posypujemy wymieszanym cukrem z cynamonem i cukrem waniliowym.