Kandyzowana skórka pomarańczowa

Ola
Ciasta
06.12.2019 11:17
Kandyzowana skórka pomarańczowa

Smażona skórka pomarańczowa - składniki 5-6 dużych pomarańczy 2 szklanki cukru pół szklanki wody 2-3 łyżki soku z cytryny opcjonalnie 1 lub 2 goździki Smażona skórka pomarańczowa - przepis Cztery FajerySkórka pomarańczowa smażona w cukrze, dawniej określana jako cykata to dodatek, którego nie może zabraknąć w naszej spiżarni. Smażona skórka pomarańczowa - przepis Smażona skórka pomarańczowa jest tania i łatwo dostępna, ale... warto zrobić własną. Smażona skórka pomarańczowa może być przechowywana w lodówce kilka miesięcy. Nie trzeba też kupować pomarańczy z upraw ekologicznych, wystarczy dokładnie wyszorować i sparzyć te, które dostaniecie w najbliższym sklepie spożywczym. Smażona skórka pomarańczowa - kandyzowana skórka do ciast i deserów Skórki kroję w zależności od potrzeb w kostkę lub paseczki. Następnego dnia wkładam skórki do wrzątku i gotuję około 5-6 minut, po czym odcedzam na sitku. Dopiero wtedy zobaczycie jak wielka jest różnica w smaku między sklepowym gotowcem, a domową kandyzowaną skórką pomarańczową. Przed dodaniem do ciasta odsączam skórkę pomarańczową na sitku, a syrop wykorzystuję do aromatyzowania ciasta lub do herbaty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.czteryfajery.pl/2019/12/smazona-skorka-pomaranczowa.html