Placki po węgiersku-wersja drobiowa

Obiad
08.10.2019 21:54
Placki po węgiersku-wersja drobiowa

- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki - 1,5 szklanki bulionu drobiowego - 1 duża cebula ( poszatkowana) - 2 papryki czerwone ( drobne paseczki) - 1 łyżki koncentratu pomidorowego - 2 duże ząbki czosnku - 2 łyżki sosu sojowego - 2 marchewki ( drobna kostka) - pieczarki, ogórki konserwowe według uznania - sól, pieprz, chili do smaku - oregano do smaku - opcjonalnie świeża bazylia - olej do smażenia Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju i dodajemy kurczaka, paprykę słodką, sól, pieprz i skrojony czosnek. Placki ziemniaczane: - 1.5 kg ziemniaków - 1 cebula - 2 jajka - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 3 łyżki kaszy manny - sól, pieprz do smaku Gotujemy na małym ogniu około 40 minut, aż mięso zacznie się rozpadać i warzywa będą miękkie. Na sam koniec dodajemy pokrojone ogórki konserwowe. Gulasz po węgiersku: - 3-4 piersi z kurczaka Można wyłożyć na górę kleks śmietany i starty żółty ser. Smażymy placuszki na mocno rozgrzanym oleju.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkiepole.blogspot.com/2019/10/placki-po-wegiersku-wersja-drobiowa.html