mleka 300 g. mleka w proszku 80 g. mini biszkoptów (lub pokruszonych herbatników) garść łuskach orzechów włoskich Kandyzowana żurawina: 200 g. świeżej żurawiny 230 g. cukru 1/4 szkl. około 18x25 cm.) Masa czekoladowa: 250 g. masła 3 łyżki gorzkiego kakao 120 g. cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 125 ml. Masło, mleko, cukier, cukier waniliowy i kakao podgrzewaj na malutkiej mocy palnika, ciągle mieszając, aż cukier się rozpuści. Rozłóż owoce, każdy oddzielnie na papierze do pieczenia i pozostaw na 24 godziny. Wrzuć do miski i wymieszaj z 50 g. cukru. Wlej czekoladowe masło do wysokiej miski i wsypuj do niego po trochę mleka w proszku, mieszaj szybko rózgą.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2019/12/czekoladowa-kostka-z-kandyzowana.html