Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli i 1 łyżką cukru, dodaj do masy z serka i żółtek i znowu delikatnie mieszaj łyżką zaganiając masę z dna miski ku górze. likieru amaretto - 2 łyżki karobu (można zastąpić gorzkim kakao) - 120 g. podłużnych biszkoptów lady fingers - po 1 garści łuskanych orzechów włoskich, laskowych i ziemnych niesolonych Kawę zalej wrzątkiem, przykryj talerzykiem i odstaw do zaparzenia. W szklankach lub pucharkach ułóż na przemian: masę tiramisu - biszkopty z orzechami - masę - biszkopty - masę. Do innej miski włóż serek mascarpone, dodaj do niego 1 łyżkę ubitych żółtek i miksuj na średnich obrotach tylko kilka sekund. Biszkopty z orzeszkami przełóż do miski i wymieszaj z 1 łyżką karobu. wrzątku - 5 żółtek - 110 g. drobnego cukru do wypieków + 1 łyżka - 500 g. Żółtka umieść w misie miksera, dodaj cukier i miksuj na wysokich obrotach przez 6 minut. Wstaw do piekarnika i piecz w 200°C przez 5 -7 minut, aż biszkopty zaczną się rumienić.