Składniki: (1 porcja) - 1/2 cebuli - 2 łyżki oleju - 1 ząbek czosnku - 5 plastrów bakłażana - 1/4 czerwonej papryki - 2 jajka - garść świeżego szpinaku - 1 puszka krojonych pomidorów (400 g.) - 1/2 łyżeczki cukru - 1/2 łyżeczki wędzonej papryki - 1/4 łyżeczki nasion kminu rzymskiego - sól, pieprz Cebulę pokrój w piórka, plastry bakłażana na ćwiartki, czerwoną paprykę w paski. Wlej pomidory z puszki, dodaj rozgnieciony w moździerzu kmin, paprykę wędzoną i cukier. Zrób dwa dołki w pomidorach i wbij w nie jajka. Smaż na małym płomieniu, aż białka jaj się zetną a żółtka pozostaną płynne.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2020/08/szakszuka-z-bakazanem-shakshouka-with.html