Składniki na domowe hamburgery(4 sztuki): - 500 g zmielonego na dużych oczkach niezbyt chudego mięsa wołowego (karkówka, szponder) - 4 bułki do hamburgera - 4 plastry sera żółtego - 8 liści sałaty - spora cebula (daję czosnkową/białą) - pomidor - 2 ogórki konserwowe - majonez - ketchup - sól, pieprz Przygotowanie Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni z odrobiną oleju. Następnie obracamy je na drugą stronę, układamy na nich plastry sera i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Na dolnej części bułki układamy cebulę, następnie kotleta z serem, polewamy ketchupem, układamy plastry pomidora i ogórka. Na rozgrzanej patelni, gdzie smażyła się cebula układamy kotlety i smażymy około 3-4 minuty (mięso powinno dobrze zbrązowieć). Jeśli spróbujecie takiego burgera, na pewno nie będziecie chcieli więcej tknąć takiego z popularnych sieci fast-food.