Barszcz czerwony z ziemniakami

kardamonovy

Zupy

27.11.2019 12:02

Barszcz czerwony z ziemniakami

Składniki: 1,5 l bulionu warzywnego 3 średnie buraki 5 ziemniaków 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 1 łyżka soku z cytryny lub octu winnego 2 łyżki śmietany 18% sól pieprz 1 łyżka masła (przepis na 4 porcje) Buraki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce na największych oczkach. Podobne przepisy: Barszcz ukraiński Barszcz czerwony z ziemniakami i ciecierzycą Barszcz czerwony z ziemniakami i jajkami Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami Barszcz czerwony z uszkami Na tym etapie dodajemy bulion, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, majeranek i rozdrobnione ząbki czosnku, gotujemy do miękkości ziemniaków. Zupa z burakami i czerwoną fasolą Zupa jarzynowa z burakami Mimo, że w domu miałam schowaną butelkę z zakwasem, postanowiłam go nie dodawać do tej zupy. Pod koniec gotowania wlewamy sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, chwilę znowu gotujemy.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/barszcz-czerwony-z-ziemniakami/