mąki pszennej 100 g brązowego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 jajko 250 ml mleka 125 ml oleju około 1/4 – 1/3 puszki kajmaku Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sodą. Zapiszcie sobie ten przepis i skorzystajcie z niego, gdy tylko zostanie Wam trochę masy krówkowej z innego wypieku. Mój Maluch chętnie wyjadłby ją wprost w puszki, ale nie chciałam dostarczać mu tyle słodyczy w takiej postaci. Z pełną odpowiedzialnością zaświadczam, że jeśli lubicie słodkości, nie będziecie żałować:) Te muffinki wychodzą rewelacyjnie! Dodatek masy kajmakowej w muffinkach sprawił, że były nie tylko cudownie słodkie, ale i wilgotne. Albo lepiej nie… kupcie masę i zróbcie te muffinki z podwójnej porcji;) szczerze mówiąc, te muffinki bez masy, smakowały mi dużo bardziej;) Jednym słowem – polecam! 2 szkl. Dodatkowo część babeczek przyozdobiłam masą z serka mascarpone z niewielką ilością kremu czekoladowo-orzechowego. Zaproponowałam, że zje sobie tą masę, ale w nieco innej formie;)