SKŁADNIKI: - 125 ml mleka - 400 g mąki - 30 g drożdży - 2 jajka - sól - 80g masła - 110g cukru - 1 łyżeczka cukru waniliowego(u mnie ze skórką pomarańczową,ale nie koniecznie) - szczypta soli - Na nadzienie: - Serowe: - 150 g skórki pomarańczowej(połowę zostawiamy do posypania wierzchu) - 450 g serka sernikowego(mój ulubiony) - 2 żółtka - 1 łyżeczka cukru waniliowego(u mnie ze skórką pomarańczową,ale nie koniecznie) - 50 g cukru - Makowe: - 400 g gotowej masy makowej - na lukier: - sok wyciśnięty z ok połowy pomarańczy - 80g cukru pudru Przygotowanie: W ciepłym mleku rozpuścić drożdże i cukier odstawić w ciepłe miejsce na ok 10-15 min . Mąkę wymieszać ze szczyptą soli łyżeczką cukru waniliowego,2 jajkami, rozczynem drożdżowym oraz roztopionym masłem,wyrobić ciasto(w razie potrzeby dosypać mąki)odstawić na ok 1 godz do wyrośnięcia.