Torcik z orzechów włoskich z kremem czekoladowym

Martyna
Ciasta
17.11.2019 15:04
Torcik z orzechów włoskich z kremem czekoladowym

Składniki na ciasto o śr. 23cm: – 6 jajek – 100g cukru – 100g mielonych orzechów włoskich – 70g mąki owsianej (bezglutenowej) – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli Składniki na krem: – 250g mascarpone – 200g śmietanki 30% – 100g czekolady mlecznej – 50g czekolady gorzkiej W pierwszej misce żółtka ucieramy z cukrem na białą, puszystą masę, następnie dodajemy do niej zmielone orzechy, mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy. Z tej okazji mam dla Was przepyszny przepis na szybki torcik czekoladowy z orzechów włoskich. Poprzez użycie zmielonych orzechów włoskich biszkopt zyskuje na smaku i na barwie, a czekoladowy krem nadaje mu słodyczy. W drugiej białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli i delikatnie łączymy z zawartością pierwszej miski. Pozostałą połową smarujemy wierzch ciasta i pozostawiamy tylko na wierzchu lub rozsmarowujemy na boki. Szybki i prosty w wykonaniu, przyjazny osobom, które są na bakier z pieczeniem ciast.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/torcik-orzechow-wloskich-kremem-czekoladowym/