Ślimaczki z ciasta francuskiego z dodatkiem szpinaku i mozzarelli

Monika
Przekąski
16.11.2019 11:07
Ślimaczki z ciasta francuskiego z dodatkiem szpinaku i mozzarelli

Mozzarelle pokroić w plasterki, ser zetrzeć na tarce, paprykę pokroić w kostkę Na blat ciasta francuskiego ułożyć po całości ser żółty, paprykę, szpinak który kroje jeszcze przed położeniem na ciasto francuskie i na koniec mozzarelle. Składniki: - Opakowanie ciasta francuskiego - Opakowanie świeżego szpinaku 200 g - Mozzarella lulka 125 g - Ser żółty 100 g - Papryka czerwona 1/2 - Czosnek ząbek - Sól - pieprz - Olej do smażenia Przygotowanie: Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć krótko posiekany czosnek. Dodać szpinak i również podsmażyć aż liście zwiędną, Pod koniec doprawić solą i pieprzem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2019/11/slimaczki-z-ciasta-francuskiego-z.html