Muffinki kokosowo-dyniowe z bananem

Martyna
Desery
06.10.2016 13:41
Muffinki kokosowo-dyniowe z bananem

Mam tutaj na myśli między innymi: ♥ gryczane brownie z cukinii, ♥ wilgotne, orkiszowe ciasto marchewkowe z kremem cytrynowym ♥ wilgotny placek dyniowy przekładany czekoladowym kremem daktylowym ♥ dyniowe muffinki ryżowe z masłem orzechowym i bakaliami ♥ gryczane, kakaowe muffinki buraczane Koniecznie spróbujcie ich wszystkich 🙂 Składniki na 12 muffinek (jedna to ok. 107kcal): – 200g mąki orkiszowej (lub mieszanki bezglutenowej) – 100g purée z dyni Hokkaido* – 100ml mleczka kokosowego – 1 banan – 1 jajko – 2 łyżki ksylitolu – 20ml oleju – 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia – szczypta soli * W dużej misce jajko ucieramy wraz z ksylitolem, dodajemy sól, purée z dyni, banana pokrojonego w kawałeczki, mleczko i olej, całość dokładnie miksujemy. opcjonalnie: ksylitol w pudrze do posypania * lepiej użyć odmiany Hokkaido, ona nadaje wyrazistości i słodyczy temu wypiekowi, inne odmiany mogą być bardziej mdłe Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Jeżeli używamy foremki do muffinek lub silikonowych foremek – natłuszczamy je silikonowym pędzelkiem. Nie zastanawiajcie się tylko bierzcie je ze sobą i zróbcie z nich coś pysznego!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/muffinki-kokosowo-dyniowe-bananem/